Bluesfestival 2015


Evenementgegevens


Bluesfestival 2015blues_Ridderkerk-2015

Voor de twaalfde editie van het Bluezy Bluesfestival Ridderkerk, dat wordt gehouden op zaterdag 18 april 2015 in De Fakkel zijn de voorbereidingen inmiddels al weer een aardig eind op weg.

De eerste bands zijn inmiddels gestrikt en het belooft weer een mooi bluesfestival te gaan worden met een flink aantal grote namen uit het internationale bluescircuit.
“Het gaat zeker weer mooi worden. We proberen het elk jaar weer een stapje verder te perfectioneren, maar ook gewoon een leuk en gezellig festival te zijn voor de bezoekers, die naar mooie muziek willen komen kijken en luisteren.

Nog niet alle acts voor het festival zijn vastgelegd, maar een aantal hele mooie toppers zijn al wel gestrikt. Uit Amerika komt de formatie Neal Black and The Healers, een band die al jaren meedraait. Neal Black is afkomstig uit Texas en bracht dit jaar zijn nieuwe plaat ‘Before Daylight’ uit bij het beruchte label Dixiefrogs, waar hij in de laatste twintig jaar inmiddels al weer negen albums uitbracht.

Uit Nederland komt de legendarische band Flavium, dat al meerdere hits scoorden in het verleden. Wie denkt dat blues vrij statisch is komt bedrogen uit bij Flavium, want deze band swingt als geen ander. Met de muzikanten Bert Vrieling (vocals/harmonica), Anne Geert-Bonder (guitar), Leon Kuijpers (hammond/piano), Eric Bagchus (bass) en Hans La Faille (drums) brengt Flavium spetterende solo’s afgewisseld met oorstrelende blue(s) notes.

,,Met David Gogo uit Canada denk ik toch wel een echt hele bijzondere muzikant naar Ridderkerk te halen. Deze man heeft samen gespeeld met de grote jongens in de blues, zoals Johnny Winter, Otis Rush, Albert Collins en Bo Diddley. Hij wordt ook gezien als een van de hardst werkende muzikanten, die zeer veel prijzen heeft gewonnen en vele albums en muziek heeft uitgebracht. Met zijn zinderende gitaar licks en soulvolle zang een regelrechte publiekstrekker’’, kijkt Nico Bravenboer alvast zeer vrolijk vooruit.

Uit Nederland komt de vierde band die inmiddels is vastgelegd, namelijk Sugar Boy and the Sinners. Een band, die een van de jongste generatie bluesbands uit Nederland is, maar toch ook al aardig wat mooie resultaten kunnen laten zien aan internationale prijzen. De band bestaat uit vier energieke jonge honden die op eigenzinnige wijze een mix spelen van ‘old school’ Rhythm & Blues, Rock & Roll en 50’s Soul.

Ook dit jaar zullen de prijzen voor de kaartjes van het bluesfestival weer gelijk blijven. In de voorverkoop kost een kaartje straks € 25,- en op de dag zelf aan de zaal € 27,50.

Meer informatie vindt u hier

(13)