Elles Bailey @Jazzpodium DJS


Evenementgegevens


Elles Bailey @Jazzpodium DJS

Jazzpodium DJS heeft op vrijdag 24 maart de Britse rijzende blues-ster Elles Bailey en haar band in huis voor wat belooft een lekker stevig concert te worden. De 28-jarige Bailey heeft de afgelopen jaren een gestaag groeiende fan base opgebouwd in haar thuisstad Bristol, de rest van het Verenigd Koninkrijk en op het Europese vasteland. Haar optredens worden gekenmerkt door het moeiteloos verweven van blues, country en soulvolle rock met een eigentijds randje. En niet te vergeten door haar rokerige, doorleefde stemgeluid.

Die indrukwekkende zangstem is niet veroorzaakt door jarenlange trouwe donaties aan de British Tobacco Company, maar door een ernstige ziekte toen ze 3 jaar oud was. Johan Cruyff had daar een gezegde voor; iets met nadeel en voordeel…

Niet lang na haar optreden in Dordrecht verschijnt Elles’ debuutalbum, in februari al voorafgegaan door de release van de single Wildfire. Tot nu toe bracht Bailey twee EP’s uit, beide geproduceerd door Brian Banks (Michael Jackson, Lionel Richie).

De Engelse had al niet te klagen over een lege tour-agenda, met optredens in clubs, als support act voor Willie & The Bandits en op festivals samen met onder meer Lisa Simone, The Mystery Jets en Wilko Johnson.

Maar 2017 laat alleen maar méér gigs zien: in de aanloop naar de albumrelease in april staan er meer dan dertig, waaronder het Great British Rock & Blues Festival in Skegness in januari en als voorprogramma van soulzangeres Jo Harman tijdens haar tour in februari.

De tourband van Elles Bailey bestaat uit: Joe Wilkins – gitaar, Zak Raynard – bas, Andy Sutor – drums en soms als gast Jonny Henderson op Hammond B3.

(2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *