Knight Of The Guitar | Bibelot Dordrecht


Evenementgegevens


TICKETS: €25,00
www.bibelot.net

Vijf van Nederlands beste gitaristen op één avond op één podium, dat is Knight of the Guitar! Jan Akkerman, John Hayes, Anton Goudsmit, Ruben Hoeke en Leif de Leeuw zijn allemaal meester in hun eigen genre. Ook springen ze geregeld over alle muzikale grenzen heen. Verwacht blues, soul, jazz en rock van het hoogste niveau!

Jan Akkerman Music kende grote successen met bands als The Hunters, Brainbox en Focus (wereldhits: Sylvia en Hocus Pocus). Opgeteld bij zijn solowerk en de samenwerkingen met vele grootheden in de decennia daarna maakt dit hem tot een springlevend monument van de Nederpop.

Anton Goudsmit studeerde summa cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam. Hij speelde in het kwartet van Eric Vloeimans, maakt al sinds de oprichting deel uit van Benjamin Hermans New Cool Collective en heeft ook zijn eigen band: The Ploctones.

John Hayes speelt al sinds 1990 met de funkrockband Mothers Finest, de Amerikaanse en Europese podia plat. Inmiddels heeft deze gitarist ook maarliefst tien solo albums op zijn naam staan.

Ruben Hoeke viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als bluesrocker. Hij werkte samen met Jan Akkerman, Thé Lau en Wouter Planteijdt en werd zelfs gevraagd voor de begeleidingsband van ex-Rolling Stone Mick Taylor.

Leif De Leeuw is nog maar begin twintig, maar de Amersfoorter zwemt nu al in prijzen als Beste bluesrockgitarist van de Benelux, Beste band van Europa en Gitaartalent van het jaar. Met zijn Leif de Leeuw-band bracht hij vorig jaar het uitstekend ontvangen debuutalbum ‘Leelah’ uit.

https://www.facebook.com/events/425860647917628/

(1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *