Tim Akkerman & The Ivy League | Instore


Evenementgegevens


Tim Akkerman warmt het Dordtse publiek op voor zijn optreden in Bibelot met een instore-show in Het Magazijn.

Vrijdagavond 15 november staat de Haagse zanger in de Main Stage van Bibelot. De oud frontman Di-Rect is op tour met nieuw en zeer persoonlijk album ‘Lions Don’t Cry’, ‘s middags geeft hij een voorproefje van de show bij ons op de eerste verdieping in Het Magazijn.

Je zou denken dat als je al 20 jaar muziek maakt, een nieuw album releasen niet meer heel spannend is. Niks is echter minder waar voor Haagse muzikant Tim Akkerman. En dat komt omdat hij in 2019 iets doet wat hij nog nooit gedaan heeft.
Wie zijn nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Toch is er meer aan de hand. Na een uitverkochte club- én theatertour met ‘Tim Sings The Boss’, waarbij hij nummers van zijn grote held Bruce Springsteen ten gehore bracht, herontdekte hij zijn liefde voor Amerikaanse rock. Hij liet deze liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.
Lions Don’t Cry is een zeer persoonlijk album geworden. Na veertien jaar huwelijk is Tim een alleenstaande vader, en combineert hij zijn muzikant-schap met de liefde voor zijn kinderen. Het verwerken van zijn relatie loopt als een rode draad door Lions Don’t Cry: van verdriet bij zijn kinderen tot zelf een nieuwe weg inslaan – het album klinkt als een persoonlijke brief die iedereen mag lezen.

https://www.facebook.com/events/972319079767826/

(1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *