18 Strings – Rock, Pop and Blues @The Moonshine


Evenementgegevens


18 Strings – Rock, Pop and Blues @The Moonshine

Na het spijtig wegvallen van Heavy Bollocks zijn we er in geslaagd aanstaande zaterdag een meer dan waardige vervanger te boeken, 18 Strings!

2 Voices, 18 Strings, a drumkit and a hell of a lot of fun!!!

Na diverse keren gastoptredens gedaan te hebben bij elkaars optreden, besluiten Ron Baggerman en Rob Hendrikse dit tot iets blijvends te maken en ontstaat de formatie 18 Strings. De naam is ontstaan uit de optelsom van het aantal snaren op de twee bespeelde snaarinstumenten die tevens de karakteristieke sound aan de band geven. 18 Strings combineert de stijlen van beiden tot een nieuwe mix van rock, pop, blues covers afgewisseld met eigen werk. Met Tjeerd Klapwjik op drums nemen ze ons mee op een muzikale reis door diverse stijlen.

Ron Baggerman – Ziggy Tap, Keyboard, Zang
Als multi instrumentalist was Ron Baggerman op zijn 17e 1 van de oprichters van de bluesrock band “Kid Lazy”. Met deze band speelde hij door het hele land, waaronder in Paradiso en de Melkweg in Amsterdam. Na vele omzwerving in vele andere bands viel rond 1982 zijn oog op een artikel in muziekvakblad “Music Maker” waar een 10-snarig (later ook 12) instrument werd besproken met de
naam de “Chapman Stick” die was uitgevonden in 1969 door Emmett Chapman. Ron ontdekte de twee handige taptechniek en was daarmee één van de pioniers op de instrument. Na veel oefenen en extra lessen van Emmett Chapman werd ron door hem beschreven als één der beste spelers ter wereld, Ron heeft met de Stick en de Ziggy over de hele wereld gespeeld met als hoogtepunt was het Montreal Jazz Festival.

Rob ‘Fixxxman’ Hendrikse – Gitaar, Zang
Rob Hendrikse is natuurlijk geen onbekende in The Moonshine. Deze muziekale vriendelijk reus timmert sinds 2007 aan de muziekale weg en speelde tussen 2009 en 2012 in de formatie Defense. Tegenwoordig speelt Rob in de door hem opgerichte formaties, Lucky Faces, Rough ‘n Ready en Low Down Mojo’s met niemand minder dan Ron ‘El Kroppo’ Krop. Met deze formaties, en als solo artiest, heeft Rob sinds 2011 ongeveer 500 shows gedaan in binnen- en buitenland. Zo verzorgde hij ondermeer het voorprogramma voor Dilana (USA) in 2014 en 2016, Leif de Leeuw Band, Rob Orlemans & Half Past Midnight, My Brainbox (feat. Jan Akkerman), King of the World en Letz Zep (UK). Daarnaast speelde hij met o.a. Cindy Peress (USA), Dilana (USA), Gordon Smith (UK) en Steve Payne & Paul Hobday (UK).

Tjeerd Klapwijk – Drums
Percussie zit Tjeerd Klapwijk in het bloed sinds zijn eerste trommel van de lokale drumfanfare. Vanaf zijn 11e kreeg hij drumles ban residentieorkestslagwerker Luuk Nagtegaal en jazzdrummer Hans Braber. Als hij halverwege de jaren 70 ervaring op doet in diverse schoolbands leert hij alle grote bands uit die tijd kennen en vooral herkennen. Vervolgens speelt Tjeerd io zijn eerste serieuze rockformatie en treedt hij o.a. op in de Melkweg. Om 1980 wordt hij toegelaten tot het koninklijk conservatorium in Den Haag en voegt daar in 1982 een opleiding audio engineering aan toe. Vanaf 1987 richt hij zich weer volledig op drummen en doet veel ervaring op door te spelen in lessen, workshops en optredens met diverse internationale artiesten. Zo heeft hij o.a. gespeeld met gitaristen als Jim Raney, Herb Ellis en Pat Metheny, pianisten als Kenny Kirkland en Monty Alexander, en topdrummers als Dave Weckl, Jeff Hamilton (Diana Krall) en Roy Haynes.

 

(13)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *