21 String Beats @DJS


Evenementgegevens


21 String Beats @DJS

De internationale formatie 21 String Beats brengt zaterdag 1 april op de vaste Werelds!-avond heerlijk bezwerende kora-klanken uit Gambia naar Jazzpodium DJS. 21 Strings Beat is een onbegrensde samenwerking tussen de Gambiaanse kora-speler/zanger Jalli Lamin Kouyateh, drummer/percussionist Bert de Jonge, bassist Leo Mongula en sinds kort de Senegalese percussionist Moussé Pathé Mbaye. De band speelt traditionele Gambiaanse muziek, afgewisseld met eigen songs. De hypnotiserende cadans van de kora nodigt uit tot bewegen en geeft veel ruimte voor improvisatie.

Voorman Jalli Lamin is de oudste zoon uit een traditionele griot familie uit Gambia. Zijn vader bouwde voor hem een kora toen hij zo’n 5 jaar was en leerde hem spelen. Hij is er nooit meer mee opgehouden. In 1993 ging zijn internationale carrière van start toen hij lid werd van de beroemde Gambiaanse band Ifang Bondi. Hij toerde met deze groep door heel Europa. Sinds 2000 geeft hij korales op het Conservatorium van Amsterdam.

Werelds! brengt op de eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, varierend van balkanbeat tot latin en Afrikaans tot reggae.

Gegevens

Datum:
april 1
Tijd:
9:00 pm – 11:00 pm
Kosten:
€ 10

(2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *