Tribute to Allen Toussaint@DJS


Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 25 maart 2017


Tribute to Allen Toussaint@DJS

Op zaterdag 25 maart staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de vooral door zijn composities bekende soullegende Allen Toussaint centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, composities van deze grootheid die in 2015 is overleden. In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het meerdere decennia omvattende ‘songbook’ van Allen Toussaint. De muziek bestaat uit de stukken die hij schreef in de jaren 60 en 70 voor legendarische artiesten als The Pointer Sisters, Lee Dorsey, Dr. John, Elvis Costello en Patti Labelle. Hij was een van de grootste componisten en producers uit New Orleans en liet een ongelooflijk uitgebreid repertoire achter.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering.

In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Gegevens

Datum:
maart 25
Tijd:
9:00 pm – 11:30 pm
Kosten:
€ 5

 

(2)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *