Club d’OR: Baptist @DOOR


Evenementgegevens


Club d’OR: Baptist @DOOR

Toegang: Pay what you want | Deur Open 21:00 | Aanvang ca. 21:30 uur

BAPTIST – De (live-)muziek tijdens de vierde Club d’OR in 2017 wordt verzorgd door BAPTIST. De sound van BAPTIST [bæp.tɪst] laat zich omschrijven als een mix van akoestische en elektronische elementen die je nog niet vaak gehoord hebt. BAPTIST ontstond door twee jongens die niets liever deden dan muziek maken op zolder, en werd groter door het winnen van een muziek-competitie in thuishaven Haarlem. Vanaf dat moment is het snel gegaan met Matthijs Koster en Dimitri Opstal.
Op 4 januari 2014 brachten ze hun eerste EP ‘For A While’ uit. Het zou de kickstart van BAPTIST blijken te zijn. Met deze introductie van elektronische muziek gemixt met akoestische drums, gitaren en vocalen vulden de twee zalen in Paradiso, Tivoli de Helling, Patronaat en het hoofdpodium van Bevrijdingspop Haarlem, het grootste bevrijdingsfestival van Nederland. Op al deze podia hypnotiseerde BAPTIST het publiek met hun warme, maar energieke live set, bijgestaan door knetterende live visuals.
Kort hierna kwam de single ‘Damiaatjes’ — geïnspireerd op de beroemde kerkklokken die luiden op de Grote Markt in Haarlem — en maakten ze remixes voor bands als The Yukon Club en The Peach Kings.
Vandaag de dag is het geluid van BAPTIST uitgegroeid tot een donkerdere, meer volwassen sound. Hun laatste single ‘Stronger’ wordt gekenmerkt door lage frequenties en rauwe ritmes en is uitgekomen op het Amsterdamse label Basserk Records. En zo duurt de reis van BAPTIST nog altijd voort …

DJ’S – Eva Maria & Bernd

(3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *