Hans Hannemann @Jazzpodium DJS Dordrecht


Evenementgegevens


Hans Hannemann @Jazzpodium DJS Dordrecht

Het donkere stemgeluid van Hans Hannemann vult vrijdag 10 maart Jazzpodium DJS. De songs van deze Groningse singer-songwriter lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een beklijvend stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de ‘Outlaw Crooner’ authentiek én toegankelijk.

Na een kort verblijf aan de Rockacademie in Tilburg vertrekt Hannemann naar Dublin. Daar werkt hij als barpianist en organist in een gospelkerk. Na een jaar verruilt hij de Ierse hoofdstad voor Oost-Groningen om daar de analoge opnamestudio Twang Wolf op te zetten. Jarenlang ging het vinyl van anderen door zijn handen, nu focust hij zich op zijn eigen muziek.

Als songwriter laat hij zich inspireren door countrygrootheden als Kris Kristofferson en Billy Joe Shaver en de klassieke pop van de 60’s en 70’s. Toch weet hij de roots van Amerikaanse muziektradities naar een volledig eigen stijl te vertalen.
In 2016 toerde Hannemann als support met Douwe Bob en bracht hij zijn goed ontvangen debuutalbum ‘Making up for living easy’ uit. Op die plaat wordt hij begeleid door gitarist Jan Peter Hoekstra (Douwe Bob, Ilse DeLange), bassist Maarten van Damme (Stevie Ann, Wende Snijders) en drummer Wim Geenen (ex-Admiral Freebee).

Onlangs kwamen van het album de singles Rodeo Clown en Fair-weather-Friend uit. Ook speelde hij maar liefst vijf keer tijdens Eurosonic/Noorderslag 2016. Zowel in akoestische setting als met voltallige band weet Hans Hannemann een indrukwekkende show neer te zetten.

Entree: € 10,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 5,-

(1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *