JazzLab Session: Tribute to Herbie Hancock @DJS


Evenementgegevens


JazzLab Session: Tribute to Herbie Hancock @DJS

Op zaterdag 27 mei staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de bekende jazzpianist en componist Herbie Hancock centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen op geheel eigen wijze composities van deze veelzijdige, breed georiënteerde en vaak gesamplede grootheid.
In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het meerdere decennia omvattende repertoire van Herbie Hancock. De muziek bestaat uit de stukken die Herbie schreef in de jaren 60 en 70 voor legendarische albums van Miles Davis, The Headhunters en zijn solo albums.

Herbie Hancock wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten van de tweede helft van de twintigste eeuw, een status vergelijkbaar met die van zijn mentor Miles Davis. In zijn muziek gebruikt hij ook elementen uit de funk, rock, blues, soul, gospel en klassieke muziek. Hij speelt zowel piano, keyboard als synthesizer.

Ook in de hitparades is Hancock geregeld ‘te gast’ geweest. De breakdance-rage werd in de jaren 80 mede naar een hoogtepunt gestuwd op de klanken van zijn eigen hit ‘Rockit’ (1983), maar bijvoorbeeld ook de classic ‘Groove is in the Heart’ van Deee-Lite (1990) is doordrenkt van Hancocks ‘Bring down the Birds’ uit 1966, de kneiter ‘Back by Dope Demand’ van King Bee uit 1990 voedde zich met ‘Wiggle Waggle’ (1969) en Us3’s Cantaloop (Flip Fantasia) uit 1992 is in feite een bewerking van ‘Cantaloupe Island’ (1964).

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Deur open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 5,-
www.jazzpodiumdjs.nl

(4)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *