Lilian Vieira Grupo @Jazzpodium DJS


Evenementgegevens


Lilian Vieira Grupo @Jazzpodium DJS

In de serie Werelds! zingt zaterdag 6 mei de aanstekelijk charismatische Braziliaans-Nederlandse Lilian Vieira de sterren van de hemel in Jazzpodium DJS. Met haar band Lilian Vieira Grupo brengt ze Brazilaanse sferen naar Dordrecht, met een mix van Braziliaanse covers en eigen repertoire.

Zangeres en songwriter Lilian Vieira, geboren en getogen in Teresopolis (Brazilië), komt op 23-jarige leeftijd naar Nederland. Ze studeert af aan het Conservatorium in Rotterdam. Vervolgens ontmoet Lilian Stefan Kruger en Stefan Schmid, met wie ze Zuco 103 vormt.

En dan gaat het hard: twaalf jaar lang toert de band de hele wereld over. In 2010 besluit de band een pauze in te lassen. Deze periode is Lilian ook een veelgevraagd gastsoliste en zingt ze met onder meer het Metropole Orkest, Gideon van Gelder en Kraak & Smaak. Daarnaast richt ze haar eigen band op, waarmee ze in 2014 haar titelloze debuutalbum uitbrengt. In 2016 staat Lilian niet alleen met haar theatertour Brasil Beyond De Bundas op de planken, maar verschijnt ook het nieuwe album van Lilian Vieira Grupo ‘Tanta Coisa’ en maakt Zuco 103 zijn rentree.

Line up: Lilian Vieira (lead vocals), Marijn van der Linden (cavaquinho/gitaar), Udo Demandt (drums), Breno Viricimo (bas).

Werelds! brengt op de eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, variërend van balkanbeat tot latin en Afrikaans tot reggae.

(16)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *