Marutyri @DJS


Evenementgegevens


Marutyri @DJS

Op zaterdag 22 april treedt de Rotterdamse formatie Marutyri op in Jazzpodium DJS tijdens een extra Jazz & Beyond-avond. Marutyri is een Rotterdamse instrumentale fusionband. De diepe en stevige grooves, intense harmonieën, verhalende solo’s en goed gearrangeerde stukken maken dat Marutyri uniek is in de huidige muziekwereld en het erg goed doet in de muziekbusiness en op nationale en internationale podia.
De band beleefde een vliegende start na de oprichting in september 2014. In 2015 speelde Marutyri op het wereldwijd bekende North Sea Jazz Festival en wonnen ze de prestigieuze NPO Radio 6 Soul & Jazz Award voor Beste Talent 2015. Daarnaast waren ze in datzelfde jaar verschillende keren live te zien in de populaire TV-show De Wereld Draait Door. De band kreeg goede recensies van de in juni 2015 uitgebrachte EP ‘The Tribe’. Marutyri speelde afgelopen jaar op Big Rivers in Dordrecht.
Hoe werd deze band zo succesvol op zo’n korte termijn? Het antwoord daarop is: niet alleen het harde werken op de composities, maar ook prachtige livevideo’s maken en de strakke, op deadlines gebaseerde strategie blijken zeer effectief te zijn. Merendeel van de composities, arrangementen en de project planning komen van de bandleider en bassist Rik van der Ouw. De bandleden delen hun artistieke ideeën, werken hard en zijn sterk gefocust wanneer zij hun muziek de wereld in sturen.
De oprichters van de band raakten bevriend in 2011 toen ze begonnen met studeren op Codarts, het conservatorium van Rotterdam. Na het spelen in verschillende bands en projecten, bijvoorbeeld in de soul&funkband Grant met de getalenteerde vocalist Jared Grant, besloten ze in plaats van enkel naar fusion muziek te luisteren, het zich juist eigen te maken.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 5,-.

Datum: zaterdag 22 april 2017
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 20:30 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 10,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 5,-
www.jazzpodiumdjs.nl

(8)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *