Songs of Travel & Songs of the Sea @Galerie de Compagnie


Evenementgegevens


Songs of Travel & Songs of the Sea @Galerie de Compagnie

kna-dordrecht

Zaterdag 11 juni a.s. is het zover! In Galerie de Compagnie op de Kuipershaven te Dordrecht treedt KNA op.

Deze schitterende ambiance in de historische binnenstad van Dordrecht past uitstekend bij ons concert: vlakbij bij het rivierendriepunt, de samenvloeiing van de Merwede, Oude Maas en de Noord.

Op het programma staat een uitgelezen selectie Engelse liederen, die twee thema’s bezingen: ‘reizen’ en ‘de zee’. Als solist treedt op de Dordtse bas-bariton Jaap Sletterink, Caecilia Boschman begeleidt op de piano, dirigent Hans van der Toorn heeft de algehele leiding. Afwisselend wordt er gezongen door het koor, de solist èn de combinatie van beide.
De componisten Ralph Vaughan Williams en Benjamin Britten hebben zich veel moeite getroost eeuwenoude liederen aan de vergetelheid te ontrukken. Het thema ‘reizen’ wordt in veel van die liederen bezongen. Na de pauze komt het thema ‘de zee’ aan bod. Henry Newbolt dichtte een serie liederen over Captain Drake, de beroemde admiraal/kaper uit de 16-de eeuw. Charles Villiers Stanford zette de poëtische teksten op muziek. De solist is de verteller, het koor begeleidt. De mooie klankkleur van mannenstemmen maakt de liederen heel bijzonder.

Het wordt een onvergetelijk optreden, zorg dat u er bij bent! Voor €10,- heeft u al een kaartje!

Kaartjes kunt u hier bestellen

(1)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *