StarkLinnemann project @Ketel 1


Evenementgegevens

  • Datum:
  • Locatie: Ketel 1
  • Categorieën:

StarkLinnemann project @Ketel 1

Starklinneman Transcending Chopin Poster -01

Dordrecht – Op 23 en 31 januari zal StarkLinnemann twee concerten geven die geheel in het teken staan van de Poolse Romantische componist en piano virtuoos Frédéric Chopin. Het concert op 23 januari vindt plaats in het Energiehuis in Dordrecht, aanvang 20.00 uur en het concert op 31 januari in Het Diekhuus in Middelharnis, aanvang 15.00 uur.

 Album Release

Dordtse drummer Jonas Linnemann en  de pianist Paul Stark, de twee leiders van StarkLinnemann en initiators van vele bijzondere projecten zijn al jaren actief op diverse podia in Nederland. Zij hebben de afgelopen vijf jaar veelal samen met de Griekse bassist Vasilis Stefanopoulos verschillende concertreeksen georganiseerd met bekende speciale gasten zoals  o.a. Denise Jannah, Dick de Graaf en Anton Goudsmit en waren ook te horen met hun eigen projecten waaronder Transcending Chopin. Laatstgenoemde project is vorig jaar opgenomen in de beroemde Bauer Studio’s in Ludwigsburg, Duitsland. Op 23 januari in Dordrecht is de officiële release van dit album met vier modern gearrangeerde juweeltjes van de vermaarde Poolse componist.

Toneel

Bij dit Album Release concert zijn de Chopin bewerkingen van StarkLinnemann volledig geïntegreerd met subliem toneelspel. Jacquelien Wielaard, vrouw van Paul Stark heeft daartoe een script geschreven dat wordt gespeeld door actrice Heike Wisse uit Amsterdam. De regie is in handen van Roeland Drost. Het is de eerste keer dat Paul en Jacquelien een samenwerking aangaan en het belooft een intrigerende voorstelling te worden. Niet alleen de muziek van Chopin zal op eigentijdse wijze ten gehore worden gebracht, ook de tijd waarin hij leefde wordt belicht vanuit de ideeënwereld van George Sand, gespeeld door Heike Wisse. George Sand was negen jaar de levensgezellin van Chopin en gedurende deze laatste jaren van zijn leven heeft hij zijn mooiste composities geschreven. Uit de monologen van Wielaard zal blijken dat de thema’s uit die tijd nog steeds actueel en zelfs van alle tijden zijn.

Concert in Diekhuus

Op 31 januari in het Diekhuus in Middelharnis geeft StarkLinnemann opnieuw een concert in het teken van Chopin. Op het programma staan twee absolute meesterwerken van Chopin: Piano Sonate opus 58 en de Cello Sonate opus 65, uiteraard beide in een bewerking van StarkLinnemann. De Cello Sonate is al eens eerder op het eiland uitgevoerd. Dick de Graaf (tenor Sax) vertolkte toen een groot gedeelte van de Cello Partij. Op 31 januari is dat niemand minder dan Johannes Liepold uit Würzburg (Duitsland). StarkLinnemann kijkt erg uit naar de samenwerking met deze bijzondere musicus.

 

 KOOP KAARTEN

Gratis garderobe
Geen Rang:
€ 20,00
Normaal

(8)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *