The Eric Ineke JazzXpress @Jazzpodium DJS


Evenementgegevens


The Eric Ineke JazzXpress @Jazzpodium DJS

Op zondagmiddag 7 mei brengt een van Nederlands grootste drummers, Eric Ineke, in Jazzpodium DJS met zijn kwintet JazzXpress middels nummers van hun album Dexternity een ode aan Dexter Gordon. Eric Ineke (1947) is na bijna vijftig jaar musiceren nog steeds een van de meest gevraagde drummers van Nederland. Dankzij zijn swingende en krachtige manier van drummen, grote liefde voor de jazz, openheid, onuitputtelijke energie en de bevlogenheid in zijn werk met jonge musici is hij nog volop in beweging in de jazzscene. De lijst van internationale en nationale grootheden waarmee hij in de loop der jaren heefft gemusiceerd is zeer lang. Zijn uitgebreide discografie bevat opnames met onder anderen Dexter Gordon, Dizzy Gillespie, Barry Harris, Jimmy Raney, Piet Noordijk, Rob Madna, Rein de Graaff, George Coleman, Ronnie Cuber en David Liebman.

In 2006 gestart en nog steeds ‘going strong’ is The Eric Ineke JazzXpress. Een gouden greep van Eric Ineke. Dit meesterlijke kwintet met zijn roots in de hard-bop, maar met een knipoog naar nu, bestaat uit pianist Rob van Bavel, contrabassist Marius Beets, tenorsaxofonist Sjoerd Dijkhuizen en het Braziliaanse trompet talent Rodolfo Fereira Neves, die oorspronkelijk bandlid Rik Mol heeft vervangen.

De band heeft optredens gedaan in Nederland, België en Duitsland en speelde met veel succes op diverse grote festivals, waaronder het North Sea Jazz Festival en het European Jazz Festival in Athene.

(13)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *