The Sidekicks @Jazzpodium DJS


Evenementgegevens


The Sidekicks @Jazzpodium DJS

Jazzpodium DJS heeft op 5 mei op de vaste vrijdagse bluesavond The Sidekicks in huis voor een concert om je vingers bij af te likken. Energiek als altijd en met hun kenmerkende ‘sidekicksound’ brengt de Groningse bluesformatie natuurlijk werk van bijvoorbeeld het gelauwerde album ‘Blues and more than blues’ uit 2012. Maar de oude rotten hebben een succesvolle nieuwe single uit; ‘Not an Angel’, en het nieuwe album ‘Texas of the North’ verschijnt rond het optreden in DJS. Reken maar dat het nieuwe werk ook in de spotlights zal staan.

Voorheen was de band bekend als Hans van Lier & The Sidekicks, maar sinds 2015 werd de naam simpelweg The Sidekicks. Begin 2017 werd zelfs – in goed overleg – besloten dat de wegen van Van Lier en The Sidekicks zich scheidden. Kort daarna nam gitarist Peter Hummel de opengevallen plek in, kon het nieuwe album gepresenteerd worden en begon een release tour door het hele land.

Als inspiratiebronnen noemen de Sidekicks-leden blij stemmende namen als Stevie Ray Vaughan, Walter Trout, Eric Clapton en Gary Moore, maar ook The Allman Brothers en zelfs Nick Cave.

The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

(15)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *