Ultransience Festival 2017 @DOOR


Evenementgegevens


Ultransience Festival 2017 @DOOR

Toegang: €10,- | Deur open 14:00 uur | Aanvang 15:00 uur / 20:00 uur

MEKANIK KOMMANDO – Is een new wave-band uit Nijmegen, opgericht in 1980 en voortgekomen uit de band Zelek van Peter van Vliet en Lasika Panyigay. Het is een mix tussen jaren 80-electro, cold wave en experimentele elektronische muziek. De band bestond uit Jack Kaat, Laszlo Panyigay, Peter van Vliet, Simon van Vliet en Mirjam van Hout.
Na hun zesde album uit 1988 getiteld The Castle Of Fair Welcome ging de band verder onder de naam The Use of Ashes omdat de naam Mekanik Kommando de muzikale richting van de band niet meer dekte.
Bassist Laszlo Panyigay brengt daarna nog een elpee uit in 1987 met de band Güler, getiteld The Salt On Your Face op Akzidanz en in de jaren 90 een aantal albums en maxi-singles als Ulanbator. Peter van Vliet, Simon van Vliet en Maarten Scherrenburg zetten de band voort onder de naam The Use Of Ashes. Onder deze naam worden er diverse albums en singles uitgebracht, voornamelijk op het label Tonefloat.
Sinds 2017 is Mekanik Kommando weer actief en treedt men weer op samen met onder andere tijdgenoten Mecano (Un-Ltd) en het Amerikaanse Soft Kill. Daarnaast werd het album It Would Be Quiet In The Woods If Only A Few Birds Sing uit 1981 opnieuw uitgebracht door Tonefloat.

MECANO UN-LTD – Is een Nederlandse band die in 1977 werd opgericht door kunstschilder Dirk Polak. Aanvankelijk manifesteerde Mecano zich als een punkbandje, maar de band ontwikkelde zich later tot een new waveband en kunstenaarscollectief. Binnen het Mecano-collectief wordt geëxperimenteerd met schilderkunst, literatuur, gedichten, beeldhouwkunst en andere kunstvormen. Het collectief blijft decennialang actief.
In 2005 wordt na 22 jaar, door Dirk Polak en Tejo Bolten, het collectief voortgezet en verschijnt er een album getiteld “Snake Tales For Dragon”. In 2007 verschijnt het dubbelalbum “Those Revolutionary Days”. Er wordt opnieuw opgetreden en er worden exposities gegeven in het buitenland, in onder meer Griekenland en Frankrijk.

MICK NESS – De roots van Mick Ness liggen in de Nederlandse ULTRA-beweging van begin jaren tachtig. Hij maakte in 1981 min of meer in zijn eentje de prachtplaat ‘Leave Me Your Ears’. Hierop experimentele popmuziek sterk beinvloed door Joy Division en The Pop Group. Mick Ness is zijn hele leven muziek blijven maken.
De laatste jaren staat hij vaak met Mecano Un-Ltd op het podium. Zijn net verschenen album ‘Madhouse Promenade’ bevat avontuurlijke, spannende popmuziek.

LINK – www.tonefloat.com

(9)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *