Werelds!: CaboCubaJazz @DJS


Evenementgegevens


Werelds!: CaboCubaJazz @DJS

Op zaterdag 3 juni 2017 presenteert het internationaal hoog aangeschreven CaboCubaJazz zijn nieuwe album ‘Corason Africano’ in Jazzpodium DJS tijdens de laatste editie van Werelds! van dit seizoen. CaboCubaJazz brengt een volstrekt originele mengvorm van energieke Cubaanse jazz, rumba en salsa met dromerige Kaapverdische melodieën.

De dertien tracks op ‘Corason Africano’ zijn vol passie, vuur, verleiding en verlangen. Het titelnummer van het album is speciaal voor CaboCubaJazz gecomponeerd door de Senegalees met Kaapverdische roots Boy Gé Mendes. Naast eigen composities staan op ‘Corason Africano’ verder ook nummers van de hand van Eugenio Tavares, de Mendes Brothers en Horace Silver.

Meesterpercussionist en mede-bandleider Nils Fischer heeft een rijke ervaring in zowel Kaapverdische als afrocubaanse en latinjazzbands. Hij en de Kaapverdische pianist Carlos Matos brachten een uniek gezelschap en repertoire bij elkaar. De musici, waaronder zangeres Dina Medina, komen uit Cuba, Spanje, Colombia en Kaapverdië. De band wordt gecompleteerd door Yerman Aponte op bas en Armando Vidal op drums en zang.
Al eerder oogstte CaboCubaJazz wereldwijd succes met zijn debuut-cd ‘Rikeza Y Valor’. Er volgden vele succesvolle optredens op onder meer het Havana Jazz Festival, Bangkok Jazzfestival en Samul Jazz.

Werelds! brengt op de eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, varierend van balkanbeat tot latin en Afrikaans tot reggae.

Deur open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur
Entree: € 10,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 5,-
www.jazzpodiumdjs.nl

(6)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *