Werelds!: Dramali @DJS


Evenementgegevens


Werelds!: Dramali @DJS

In de reeks Werelds! speelt zaterdag 4 februari de Gronings-Afrikaanse band Dramali in Jazzpodium DJS. Deze smeltkroes van West-Afrikaanse en Nederlandse muzikanten laat zien en vooral horen dat cultuurverschillen tot prachtige, aanstekelijke resultaten kunnen leiden. Dramali is geformeerd rond de Malinese muzikale alleskunner Dramane (‘Dra’) Diarra. Dra speelde n’goni, de ‘kleine broer’ van de kora, in bands van wereldformaat zoals de Railband (met Salif Keita) en Zani Diabate’s Super Diataband.De band speelt een swingende jazz-afrobeat, zeer Malinees, met een funky groove en veel ruimte voor improvisatie. De bezwerende lijnen van de pentatonisch gestemde n’goni, de stuwende ritmesectie en de ontwapenende zang van Dra leveren een beweeglijke stijl op die dan weer breekbaar speels, dan weer opzwepend is.

De vaste bezetting van Dramali bestaat uit: Dra Diarra – n’goni/zang, Benson Enowben Itoe – bas, Claude Siza – drums en Albert van Holthoorn – gitaar. Daarnaast werkt de band graag samen met muzikanten uit zijn ‘inner circle’ zoals Junior Martir, Oeds Bouwsma, Hiske Oosterwijk en Patrice Blanchard.

Werelds! brengt op de eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, varierend van balkanbeat tot latin en Afrikaans tot reggae.

Gegevens

Datum:
februari 4
Tijd:
9:00 pm – 11:00 pm
Kosten:
€ 10

(15)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *